3. toukokuuta 2013

Vappu 2013

Vappu on nyt taas tältä erää juhlittu ja ajattelin muutaman kuvatuksen verran palata omaan vappuuni vuosimallia 2013 ja kertoa, että mitä kaikkea typerää sitä tulikaan tehtyä. Ymmärtänette varmaan, että minulta on kuitenkaan mitään sensaatiomaisia paljastuksia turha odottaa, monen mielestä vietin varmaankin varsin tylsän version vapusta. Tai ainakaan siihen ei kuulunut pisaraakaan alkomahoolia. Mutta pidemmittä puheitta, tässä siis minun vappuni. :)


Minun vappuni alkoi vappuaattona  pediatrian tentin jälkeen. Tentti meni onneksi todella hyvin, joten hyvillä mielin sai lähteä nauttimaan vapusta ja vapaapäivästä, ennen kuin ajatukset pitäisi taas vielä muutaman päivän ajaksi suunnata opintojen loppuunsaattamiseen tämän kevään osalta. Kävin kotimatkalla myös kirjastossa lainaamassa tuon edellisen postauksen teoksen, jonka parissa sitten vietinkin jokusen tuntisen kotiinpääsyn jälkeen. Meillä oli suunnitteilla iltamat porukalla erään hyvän ystäväni luona ja ensin ajattelin, etten jaksa lähteä sinne ollenkaan. :D Olin niin väsähtänyt tuon tentin jälkeen, mutta en edes malttanut nukkua, kun halusin lukea loppuun tuon kirjan. Kerran vuodessa sitä kuitenkin vain vappua vietetään, joten lähdin kuitenkin iltasella ystäväni luokse. Onneksi lähdin.

Lumian kuvanlaatu huonossa valaistuksessa ei ole kummoinen..

Illan ohjelmaan kuului lähinnä munkkien leipomista, yleistä hengailua, jutustelua ja syömistä. Ei mitään erikoista, mutta ei hauskan illan hyvien ystävien kanssa tarvitse mitenkään erityisen kummoinen ollakaan ollakseen mieleenpainuva ja mukava. :) Eräs ystäväni kotopuolesta sitten soittelikin illan suussa, että hän suunnitteli toisen ystävämme kanssa lähtöä Jyväskylään ja hän kyselikin, että oliko täällä minkälaista ohjelmaa. Vaikka täällä ei mitään maata mullistavaa tapahtunutkaan, niin nämä kaksi päättivät lähteä ajamaan noin kahden tunnin matkan Jyväskylään viettääkseen täällä muutaman tunnin. :D Eikä ollut edes ensimmäinen kerta. Illan ollessa vielä nuori, alkoi porukka hajaantumaan ja me päätimme Elisan ja näiden Pohjanmaan vieraiden kanssa lähteä katsomaan, miltä se tivoli näyttää yövalaistuksessa.

Kuva lainattu Elisan blogista. :)

Pojat kävi vähän purkamassa energiaa törmäilyautoissa, ennen kuin toinen heistä vakaasti päätti menevänsä tuohon yllänäkyvään Mega Flippiin, jonka uskoisin olevan tivolin hurjin laite. Kilvan me häntä kiusoittelimme, että et uskalla, et muuten uskalla. Ja kuinka ollakaan. Siellä se tuossa ylläolevassa kuvassa istuu ja kyydin jälkeen kertoi vielä nauttivansa erittäin paljon ja haluavansa uudelleen. Ihan seko tyyppi. Minua ei tuohon vemputtimeen saisi, vaikka maksaisi. Eipä minua kyllä saisi mihinkään muuhunkaan laitteeseen, ettei sen puoleen. :D Sillä väliin, kun ystävämme jonotti Mega Flippiin, niin minä ja Elisa kuvautimme itsemme vapun kunniaksi. Hieman ennen puolta yötä oli sitten aika kotiutua ja mennä kauneusunille.


Vapun juhlinta jatkui keskiviikkona. Hieman eri sapluunalla mentiin, kun mikä oli alkuperäinen suunnitelma, sillä vatsani laittoi taas ranttaliksi aamulla. Tämä ei varmaan ole mitenkään erityisen yllättävää kenellekään? Siitä on kyllä ollut niin paljon harmia viimeaikoina. No anyway, täytyyhän tästäkin tilanteesta löytyä se hyvä puoli. Nimittäin se, että ylipäänsä pääsin lähtemään vapunviettoon vielä keskiviikkona, enkä joutunut kokonaan jäämään kotiin vällyjen alle piiloon pahaa maailmaa.


Onneksi pääsin lähtemään, sillä olin jo kaksi vuotta odottanut saavani laittaa vappuna päähäni ylioppilaslakin, mutta minä kehveli menin viime vuonna unohtamaan sen lapsuudenkotiini. Tänä vuonna oli vaarana käydä samoin, sillä suunnitelmista poiketen en mennytkään käymään kotona viime viikonloppuna, jolloin minun oli tarkoituksena lakki vihdoin tänne kotiuttaa. Onneks nuo kaksi ystävääni päättivät lähteä vapun viettoon tänne ja tajusin pyytää toista heistä hakemaan lakin meiltä kotoa. Tämän pohjustuksen jälkeen siis asunani toimi ah niin ihana ylioppilaslakkini ja kämppikseltäni lainaamat haalarit, sillä en omista omia ollenkaan.


Kiertelin sitten ylpeänä asustani hieman keskustaa ja Harjun viertä ihmetellen valtavaa piknik-kansan joukkoa, joka tänäkin vuonna oli rinteille kokoontunut. Keskustassa oli jos jonkinlaista kojua ja putiikkia, mutta Big Ben mielessäni siintäessä minun ei tehnyt mieli ostaa mitään, vaikka rahaa automaatilta nostinkin sitä varten, että jos sitä nyt jotain pientä ostaisi. En ostanut. Ei harmittanut. Joskus neljän perästä olin sitten vihdoin ja viimein valmis liittymään meidän piknik-seurueeseemme, joka oli kuitenkin suureksi harmikseni juuri hetki sitten hajaantunut. Tallustelin siis vain Harjun läpi seuraten ihmisten piknik-ilakointia ja suuntasin kotia kohti. Matkalla sain kuitenkin päähänpiston kävellä vähän kämpän ohi ja käydä tivolista hakemassa itselleni varsin ylihinnoitellun hot dogin, sillä jääkaapissa oli jälleen paikalla vain pelkkä valo (nyt siellä on jo onneksi paljon muutakin). Ilta jatkui nörtteilyn, lueskelun ja päiväkirjan päivittämisen merkeissä.

Sellainen oli minun vappuni. Millainen oli sinun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti