26. heinäkuuta 2012

Mansikkamaniaa ja kasvissosekeittoa

Kuva eiliseltä työpäivältä. Hääräsin jälleen keittiössä ja lopputuloksena oli elämäni ensimmäinen (jälleen kerran jotain ensimmäistä) kasvissosekeitto ja mansikkarahka aivan tuoreista mansikoista (rahka ei kuitenkaan ollut elämäni ensimmäinen :D). Vaikka itse sanonkin, niin keitosta tuli aivan äärimmäisen hyvää! ♥ Tuota täytyy tehdä ehdottomasti Jyväskylässäkin, sillä nopeasti ja vähällä vaivalla saa sapuskaa moneksi päiväksi. Tosin ensin täytyy kyllä ostaa sauvasekoitin, en nimittäin omista sitä enkä edes sähkövatkainta. :D 

Ja jos jotain muuten kiinnostaa, niin minun versioni kasvissosekeitosta syntyi seuraavanlaisesti:

1. Keitä kasvisliemikuution kanssa parsakaalta ja vihannessuikaleita pienessä vesimäärässä.
2. Kun vihannekset ovat aikansa kiehuneet, lisää joukkoon keitetyt perunat (nämä tietenkin voi keittää myös yhdessä, nyt oli sattumalta jäänyt edelliseltä aterialta ylimääräisiä :)).
3. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Lisää joukkoon haluamasi määrä Koskenlaskija -sulatejuustoa, sekä ruokakermaa ja jatka sekoittelua, kunnes keitto on tasaista ja sulatejuusto on sulanut täysin keiton sekaan.
5. Mausta oman makusi mukaan. Itse taisin lisätä hieman yrttisuolaa ja maustepippuria, mutta paljon mausteita ei enää tarvittu, koska sulatejuusto ja kasvisliemikuutio toivat jo lisämakua keittoon.
6. Lusikoi lautaselle ja nauti. :) Äärimmäisen yksinkertaista ja mielettömän hyvää!

Kasvissosekeittoonhan voi laittaa melkein mitä vain taivaan ja maan väliltä aina porkkanoista bataattiin ja niin edelleen. Tämä ei siis todellakaan ole ainut oikea tapa tehdä keittoa, mutta ainakin varma tapa aloittaa, jos ei koskaan aikaisemmin ole tehnyt kyseistä soppaa, niin kuin minä ennen eilistä. ;)


Yesterday at work I was in charge of making food for elderly. For the first time in my life (agen) I made vegetablemashsoup and for dessert strawberrymousse (not for the first time :D). And even though saying myself, the soup ended up to be soooo delicious! I absolutely have to make that also when going back to Jyväskylä, because it is so simple, doesn't take so much time and you can eat that many days! But first I have to buy myself a mixer, so I can make that. :D

So. How I did it?

1. Boil broccoli and some vegetablesticks with vegetable bouillon cube in small amount of water.
2. When the veggies are done, add boiled potatoes (you can of course boil these at the same time, we just happend to had potatoes that were left overs from the previous meal).
3. Mix veggies and potatoes with mixer. 
4. Add processed cheese and cream and keep on mixing until everything is mixed and the soup looks smooth.
5. Add spices according your own flavour. I remember I added some herbsalt and pepper. But you don't have to add so much because the vegetable bouillon cube and processed cheese arw also giving flavour to the soup. 
6. Enjoy! So simple and easy! :)

You can make vegetablemashsoup almost from every vegetable (eg. sweet potato, carrot, corn...). This was just an example and if you have never done this soup before I can guarantee, that by following these instructions you can make a delicious soup. :)

4 kommenttia:

  1. Aika hauska löytää täältä "tuttuja" :)) Liityn likijaksesi--liitythän säki mun! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä törmää tuttuihin näissäkin merkeissä. :) Oon joskus lueskellutkin blogiasi, mutta liityn lukijaksi!

      Poista
  2. toi mansikkarahka näyttää ihan mielettömän hyvältä! ai että, kun rupes tekemään mieli :)

    ♥: jenni, www.once-real.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan tekemään, sehän on maailman simppelein jälkiruoka. :)

      Poista