2. helmikuuta 2012

Persikkarahkatorttu

Edellisen postauksen yhteydessä mainitsin leiponeeni persikkarahkatorttua ja ajattelin jakaa ohjeen teille tänne oikein kuvien kera. :)


Rahkapiirakkaan tarvitset:

* murotaikinaa (itse olin laiska ja ostin kaupasta)
* maitorahkaa 1 prk
* vispikermaa 2 dl
* 3 kananmunaa
* yhden sitruunan raastetun kuoren 
* 1 dl sitruunamehua
* 2 tl vanillinisokeria
* 3/4 dl hienoa sokeria (nyt heitin vähän hatusta määrän, en ole varma tästä :D)
* 1 dl vettä
* 1/2 dl hyytelösokeria


Ensimmäisenä painele sula murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Murotaikina oli vielä aivan jäistä, joten laitoin sen mikroon, mutta hieman liian pitkäksi ajaksi. :D Oli jo vähän liiankin löysää tavaraa. Laita taikina jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


Seuraavaksi sekoita tasaiseksi massaksi maitorahka, vispikerma, munat sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanillini- että hieno sokeri. Kaada täyte taikinan päälle.


Sitten koko komistus uuniin 200 asteeseen noin 25 minuutin ajaksi. 

Unohdin kääntää kuvan.. -.-

Kuten myös tämänkin... :( Ärsyttää. :D

Tuossa välissä on sopivasti aikaa siivota keittiössä vallinnut katastrofi. Sitä on vaikea ymmärtää kuinka nopeasti se siivo syntyykään leipoessa tai ruokaa laittaessa. Olisi kiva, jos voisi itse leipoa, mutta joku muu kävisi siivoamassa ne jäljet puolestasi. :D


Välillä on hyvä käydä vilkaisemassa, että mitä piirakalle siellä uunissa kuuluu. No hyväähän sinne!


25 minuutin uunissaolon jälkeen piirakka näyttää jotakuinkin tältä. Huomatkaa kuinka kirkkaanpunaisen vuoan väri muuttuu kuumassa uunissa huomattavasti tummemmaksi. Jännä!


Luvassa jälleen odottelua, koska päällystä piirakalle ei voi tehdä ennen kuin se on jäähtynyt kunnolla. Piirakka siis parvekkeelle ja televisiosta kahtomaan Marienhofia.


Lopuksi vuorossa on enää päällyksen valmistus. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne kauniisti piirakan päälle. (Ja jälleen on kuva väärinpäin...)


Viimeisenä valmistetaan hyytelösysteemi kaiken komeuden päälle. Ensin kiehutetaan desi vettä, jonka jälkeen hyytelösokeri lisätään samalla koko ajan sekoittaen joukkoon. Kun seos alkaa kiehua uudelleen, otetaan kattila levyltä ja annetaan hyytelöseoksen jäähtyä muutamisen minuuttia ennen kuin se hiljalleen lusikoidaan piirakan päälle. Loput hyytelöstä voi jo sitten kaataa hieman ronskimmin.


Valmis piirakka onkin sitten näin mehevän näköinen. Kannattaa valmistuksen aikana pitää verensokeri- ja nälkätasosta hyvää huolta, sillä seuraavaksi joudut odottamaan piirakan jäähtymistä ennen kuin voit sen lopulta syödä. Myös sen jäähtymisen jälkeen rahkamössö on hieman löysää ja sanoisinkin, että piirakka on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisesta, kun sisus on kerennyt kunnolla jähmettymään kylmässä. :) Lopputulos oli kuitenkin äärimmäisen hyvä ja harjoittelupaikkani työntekijät pääsevätkin nauttimaan tästä lauantaina viimeisen työpäiväni kunniaksi, sillä päätin leipoa tällaisen piirakan sinnekin. :)



Monen odotteluvaiheen jälkeen keittiökin onneksi näyttää jälleen keittiöltä, eikä roskalavalta. :)

Tätä kirjoittaessa ja kuvia katsellessa herahti mukavasti vesi kielelle, mutta onnekseni täytyy mainita, että vielä pieni palainen piirakkaa onkin tuolla jääkaapissa jäljellä maanantaisista leipomistuokioistani muistutuksena. Ei muuta kuin nauttimaan! ♥

2 kommenttia:

  1. Voi että miten hyvännäköistä! Tosi maukkaan kuulloinen resepti, kiva, kun jaoit sen täällä blogissasi! ♥ :)

    curiousnoora.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Ja lopputuloskin on äärimmäisen maukas, suosittelen kokeilemaan! :) Tein samanmoisen harjoittelupaikkaani ollessani siellä viimeistä päivää ja se oli sanalla sanoen menestys. :>

    VastaaPoista