6. tammikuuta 2012

Books I red in 2011


Kirjat ovat suuri intohimoni. Vielä joskus ala-asteikäisenä luin kirjoja kirja per päivä vauhtia ja siihen aikaan olinkin loppuviimein käynyt läpi varmaankin jokaisen lastenosaston kirjan ja puolet nuortenkirjoista kotipitäjämme kirjastossa. Lukuharrastus on jatkunut siitä lähtien enemmän ja vähemmän aktiivisena, mutta kaiken aikaa minulla on jonkinlainen opus ollut vaiheessa. Kokeiden ja ylioppilaskirjoitustenkin lomassa paras rentoutumistapani on ollut syväentyä jonkun hyvän kirjan pariin, vaikka monet ystäväni sanovat, ettei heitä enää koulukirjojen lukemisen jälkeen muu kirjallisuus kiinnosta. Minä en itse oikeastaan edes osaa rauhoittua nukkumaan, ellen ole lukenut edes jotain. Oli se sitten kirja tai lehti.

Viime vuoden alussa nappasin jostain blogista idean kirjoittaa muistiin jokaisen vuoden aikana lukemani kirjan. Olen joskus miettinytkin, että kuinka paljon kirjoja sitä loppujenlopuksi tuleekaan luettua. Viime vuoden saldo oli yhteensä pyöreät 20 kirjaa (aloitin kyllä sen 21:n, mutta lasken sen vuoden 2012 kirjoihin :)), eli hieman yli yksi kirja per kuukausi tuli kahlattua läpi. Ei huono, mutta olisihan tuossa vielä paljon varaa parantaakin. :) Mitäs minä sitten luinkaan menneenä vuonna?

 Mary Hogan: Ihan kivat kasvot
Walter Lord: Titanicin kohtalonyö
J.K. Rowling: Harry Potter ja feeniksin kilta
Juha Heinonen: Surujeni juuret - Anton Laurila
Päivi Rinne: Tästä poikki
J.K. Rowling: Harry Potter ja puoliverinen prinssi
J.K. Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Hannah Alexander: Päivystyspoli - Luottamus koetuksella
Hannah Alexander: Päivystyspoli - Vala sitoo
Hannah Alexander: Päivystyspoli - Hiljainen avunhuuto
Hannan Alexander: Päivystyspoli - Parantava kosketus
Nicholas Sparks: Onnentuoja
Nicholas Sparks: Haikein terveisin
Nicholas Sparks: Muistojen polku
Danielle Steel: Siskokset
Danielle Steel: Suhdepelit
Heimo Enbuska: Kure
Jodi Picoult: Sisareni puolesta
Tony Anthony & Angela Little: Kesytä tiikeri
Mosab Hassan Yousef: Hamasin poika

Sellaisia kirjoja tuli siis luettua vuonna 2011. :) Kuten huomaatte käy minulle usein niin, että kun pidän yhdestä kirjailijan kirjasta, niin luen niitä sitten samantien useampia. :D Monet noista kirjoista olivat myös sellaisia jotka luin, koska olin aikaisemmin nähnyt elokuvan koskien kyseistä kirjaa ja halusin lukea alkuperäisen teoksen. Tällaisia olivat Haikein terveisin (Dear John), Muistojen polku (A Walk to Remember) ja Sisareni puolesta (My Sister's Keeper).

Tumblr_ljpish0kgr1qhg08jo1_500_large
My Sister's Keeper

Vuoden paras kirja? ...Pidin monista. Harry Potterit eivät ainakaan minua petä koskaan ja ne olenkin jo kaikki lukenut useampaan otteeseen. Myös Hannah Alexanderin luoma "Päivystyspoli" oli hyvä, mutta useamman osan luettuani huomasin niiden noudattavan melko samaa linjaa. Ehkä koskettavin ja muistettavin kirja oli kuitenkin tuo Jodi Picoultin "Sisareni puolesta". Jos tästä listasta jotain kirjaa suosittelisin, niin varmasti sitä. Uskomattoman koskettava kirja! :) 

We'll see miltä tämä lista näyttää ensi vuonna! 

6 kommenttia:

  1. Voi, mä aloitin lukemaan Jodi Picoultin Change of heart -kirjaa, mutta en jotenki päässyt siihen sisälle ni jätin kesken. Mutta mä en nykyään osaa lukea enää mitään muuta ku tenttikirjoja, ni sitä mä syytän siitä että se jäi kesken vaikka kovasti oisin halunnut lukea. ehkä luen myös tuon my sisters keeperin kunhan ehdin ja saan lukuintoa päälle. Aloin kans nyt tänä vuonna kirjoittaa ylös mitä luen, tällä hetkellä luen Tove janssonin alkuperäisiä muumitarinoita, ihan mielettömän ihania! Mulla oli pokkariversiona pyrstötähti, ja tilasin nyt kolme pokkaria lisää ihan itelleni, koska ne on niin ihania kaikki. :) lainasitko muuten kirjastosta tuon picoultin vai onko sulla se itellä?

    VastaaPoista
  2. Voi noi Tove Janssonin muumit pitäis kyllä ihan ehdottomasti lukea! Ehkä ne on seuraavana listalla. :) Mää lainasin tuon kirjastosta. Alajärveltä tai Vimpelistä.

    VastaaPoista
  3. Noista kirjoista luin kans ton onnentuojan, oli tosi hyvä! On pitänyt lukea kans muita Sparksin kirjoja mutta jotenki tuntuu että kesällä jossain ranna on kiva fiilis lukea noita kirjoja :p

    VastaaPoista
  4. Mä en edes enää muista kunnolla mistä siinä kerrottiin. x)) Oliko se se kenneljuttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Se kun se mies oli ollut sodassa. Se oli musta tosi ihana!! :)

      Poista
    2. Ai niin se oli se! Joo nyt muistan! Se oli tosi hyvä kirja. :))

      Poista