19. huhtikuuta 2011

Charlie St. Cloud (2010)


Charlie St. Cloud on romanttinen draama, joka perustuu Ben Sherwoodin novelliin The Death and Life of Charlie St. Cloud. Elokuvan päähenkilöillä Charliella ja hänen pikkuveljellään Samilla on aivan erityislaatuinen suhde. He harrastavat yhdessä purjehdusta ja pärjäävät siinä erittäin hyvin. Charlie saa jopa stipendin Stanfordin yliopistoon taitojensa avulla. Valmistujaisjuhlien jälkeen Charliella on tarkoitus jatkaa juhlia ystäviensä kanssa, mutta hän joutuu pikkuveljensä lastenvahdiksi, koska veljesten äidillä töitä. Charlie yrittää kuitenkin karata juhliin pikkuveljensä katsellessa televisiota siinä kuitenkaan onnistumatta. 

Sam pyytää veljään viemään hänet hänen ystävänsä Tomyn luokse. Matkalla veljekset joutuvat kuitenkin vakavaan auto-onnettomuuteen. Ollessaan tajuttomana Charlie näkee unta, jossa he ovat kolariauton ulkopuolella ja Sam vannottaa Charlielle, ettei hän koskaan saisi jättää häntä yksin. Charlie lupaa veljelleen, että he tulisivat aina olemaan veljiä, eikä hän jättäisi pikkuveikkaansa yksin. 


En paljasta juonesta enempää. ;) Itse päädyin tähän elokuvaan törmätessäni elokuvan kansikuvaan Mongustin blogissa. Täytyy siis myöntää, että Zac Efronin kasvot vaikuttivat todellakin leffavalintaani. :D Olen viime aikoina ollut hieman laiska katsomaan elokuvia, joten oletin, että jaksan katsoa elokuvaa ehkä yhden puolituntisen, jonka jälkeen siirtyisin muihin hommiin. Pian huomasin kuitenkin olevani totaalikoukussa, eikä elokuvaa todellakaan voinut lopettaa kesken. Elokuva oli valtavan herkkä ja kaunis, surullinen ja kaikkea sellaista mitä on edes vaikea sanoa. Mahtava paketti minun mielestäni. :)

Suosittelen elokuvaa ehdottomasti! Varsinkin henkilöille, joiden lempileffoihin kuuluvat mm. seuraavat nyyhkyrakkauspätkät: Dear John, Holiday, A Walk to Remember, Notebook ja The Last Song. Kyllä minä hei oikeasti pidän muistakin elokuvista, mutta täytyy myöntää, että tähän kategoriaan kuuluvat elokuvat ovat lähellä sydäntäni. :p

****½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti