6. joulukuuta 2010

Day 05 – Your definition of love

196167_10150981575388850_1266193303_n_large

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä.
Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti,
ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa.
Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

1. Kor. 13:4-7

377353_123736204403828_270590981_n_large

Rakkaus on vaikea asia. Usein kysytään, uskotko sinä rakkauteen ensi silmäyksellä. Minusta rakkautta ei ole ensisilmäyksellä. Olen kuullut monia tosielämän tapaamisia, joissa esimerkiksi nainen on kertonut ystävälleen nähdessään miehen, että tuon miehen kanssa minä kävelen alttarille joku päivä. Ja näin on käynyt. Siltikin uskon, että ulkonäköön ihastutaan ja sisimpään rakastutaan, joten käsitettä rakkautta ensisilmäyksellä ei mielestäni ole. Rakkaus on toisen ihmisen syvempää tuntemista, sitä ei voi nähdä päältäpäin.

Thrilld_394102_large

Rakkaus on tahdon asia. Vihkitilaisuudessa pappi (tai joku muu seremonian toimittaja) kysyy: "Tahdotko sinä..." Ei "Haluatko sinä..". Kaikki jossain vaiheessa elämäänsä seurustelleet tietävät kuinka aluksi koko maailma pyörii uuden kumppanin ympärillä. Hänen kanssaan voisi linnoittautua neljän seinän sisälle vaikka viikoksi ja kaikki muu ympärillä tuppaa katoamaan. Sitten koittaakin se arki. Elämää ei enää näe niiden vaaleanpunaisten lasien läpi, vaan toisessa ihmisessä näkee myös ne huonommat puolet. Mitä, oliko hän koko ajan noin ärsyttävä puhuessaan ruoka suussa? Mitä, miksen minä huomannut tuotakaan piirrettä aiemmin?

Kl12_large

Se valtava flow, joka seurustelun alussa usein on päällä, ei kestä loputtomiin. Joskus kysytään tahtoa. Niin myöskään avioliitto ei varmastikaan aina ole ruusuilla tanssimista. Jossain vaiheessa saattaa tulla eteen tilanne, jossa sydän ei enää haluaisi jatkaa, mutta tahto sanoo, että tämä on oikein. Alttarillahan vannottiin tahtoa rakastaa toista niin myötä- kuin vastamäessä. Sateen jälkeen kyllä paistaa aurinko.

2 kommenttia:

  1. Voi Jenna! Näitä sun päivityksiä lukiessa näkyy niin selvästi miten viisas tyttö ootkaan. Sulla on mielettömän fiksuja ajatuksia. Tunnen itteni jopa hieman lapselliseksi sun rinnalla :D hih. Plöts♥

    VastaaPoista
  2. Mussukkani, et sinä ole ollenkaan lapsellinen! <3 Mä tykkään ajatella aina välillä fiksusti, vaikkei sitä päällepäin huomaakaan. x)

    VastaaPoista